Aandrijftrommels

 
Aandrijftrommels

Een aandrijftrommel draagt het benodigde vermogen over op de rubberband. Hierbij wordt het koppel van de trommel omgezet in trekkracht. Een keertrommel spant de rubberband, zodat er tractie op de aandrijftrommel ontstaat. Onze trommels zijn duurzaam en betrouwbaar.

Vorm

Standaard zijn onze trommels cilindrisch, indien gewenst kan de trommel bolvormig worden uitgevoerd. Wij adviseren altijd bolvormige keertrommels en spantrommels.

Bekleding

Standaard zijn de trommelmantel en de as blank en hebben de schilden een primer coating. Voor een hogere wrijvingsweerstand en ter bescherming van de trommel en de transportband adviseren wij om de trommel te bekleden met speciale trommelbekleding.

Uitvoeringen

We leveren onze trommels in twee uitvoeringen. Type M heeft een gelaste as en is voor lichte en middelzware toepassingen. T

Op maat gemaakt

Wij leveren trommels altijd volgens uw afmetingen en specificaties. Trommels kunnen ook in roestvrijstaal worden uitgevoerd en eventueel worden uitgevoerd met voorgemonteerde lagerblokken. Ook leveren wij de trommel met de door u gewenste afwerking. 

Wilt u meer informatie over Aandrijftrommels? Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten.