Historie

 
Geschiedenis in Oud Papier & karton door Wagensveld B.V.

Papier en karton kennen een lange geschiedenis, de geschiedenis van papier (en karton) zoals wij dat vandaag de dag kennen, begint circa 2000 jaar geleden in China. Via de Arabieren en Spanjaarden is de kunst van het papier maken naar Nederland gekomen. 

Ontstaan:

In augustus 1963 is Wagensveld gestart met het produceren van diverse staalproducten voor de beton- en nadien ook de meelindustrie. Het bedrijf is in de avonduren als éénmanszaak opgestart in een hal van één van onze klanten van het eerste uur, te weten de Verwo betonindustrie gevestigd in Woerden.

Explosieve groei: 

Midden jaren ’60 namen de werkzaamheden in snel tempo toe, met de steun van een broer van de toenmalige eigenaar is het bedrijf omgedoopt tot “Gebroeders Wagensveld”. In die tijd is er voorzichtig aan onze knowhow in de productie van van transportbanden gewerkt, door de nauwe contacten met de oud papierindustrie. De tweede generatie, Albert Wagensveld, is in 1970 ons team komen versterken, Albert is onderaan de ladder begonnen en kwam later aan het hoofd van “Wagensveld B.V”.

Over de grenzen:

Steeds vaker traden we in contact met buitenlandse sectorgenoten die dezelfde hoge kwaliteitsmaatstaven hanteerden. Hieruit volgde een selecte aanvulling op ons assortiment, met zowel import, export, als onderhoud van machines voor de oud papierindustrie. Ook de jaren ’80 stonden volop in het teken van groei.

Dynamisch:

Nee, we zijn geen jong maar wel een dynamisch bedrijf. We zijn vernieuwend, innovatief en flexibel. Dit is wat onze klanten fijn vinden. We maken duidelijke afspraken en garanderen maximale service en kwaliteit. Bij ons profiteert u van vakmanschap en een zorgvuldige afstemming van uw project. Geen verassingen maar duidelijkheid van zaken, dat is waar we voor staan.                                       

Wagensveld B.V. anno 2021:

Anno 2021 vinden er wijzigingen plaats in de directie van Wagensveld BV.  Albert Wagensveld heeft afscheid genomen en Berry den Bezemer is de nieuwe directeur van Wagensveld BV.

Onderdeel van De den Bezemer Group is Plastiform die sinds 1961 fabrikant van tafelbladen, bureaublade, balibladen en overige panelen voor de meubelindustrie en interieurbouw is.

Het streven van Den Bezemer Group is om het bedrijf net nieuw elan te leiden en vooruit te willen kijken.

             

Wat doen we ?

  • Engineering
  • Plaatwerk
  • Constructiewerk
  • Plasmasnijden
 
 
  • Lassen (mig/mag, tig)
  • Halfautomatisch zagen
  • Walsen
  • Draaien en frezen
  • Conservering van producten

                                                                               

                                                                              Met Wagensveld B.V. heeft u anno 2022 alle tools en mogelijkheden in handen!