Kettingbanden

Ketting transportbanden.

Een kettingband of kettingtransporteur wordt ingezet voor het transporteren van goederen door middel van een transportketting.

Het voordeel van een kettingtransporteur is dat deze hoge gewichten probleemloos kan transporteren. Daarnaast is een hoge mate van nauwkeurigheid op gebied van positionering te bereiken. Kettingbanen zijn leverbaar met 2 of 3 typen transportketting uitvoeringen .

Onze kettingbanden zijn robuuste constructies met industriële kettingen. Het kan bij langebaansegmenten voordeliger zijn om een kettingbaan in te zetten in plaats van een rollenbaan. De grip die de kettingbaan biedt, zorgt ervoor dat het probleemloos hoge gewichten kan transporteren. Daarnaast bereikt het een hoge mate van nauwkeurigheid op het gebied van positionering. 

Kettingbanden zijn er in veel verschillende soorten en maten, hierdoor is er voor iedere specifieke situatie een geschikte kettingband te vinden. Welke kettingband het meest geschikt is, is afhankelijk van de omgeving, het product en de toepassing. 

Advies voor kettingbanden.

Wanneer een kettingband niet past binnen een specifieke situatie, dan zetten we graag alternatieven in om het transport van goederen alsnog mogelijk te maken. Bij Wagensveld Transportbanden zijn er een aantal goede alternatieven beschikbaar voor kettingbanden, die meermaals worden ingezet op advies van onze technisch adviseurs. 

Onze technisch adviseurs geven u graag advies over welke kettingband het beste presteert in uw specifieke situatie. Wagensveld BV levert kettingbanden voor verschillende toepassingen. Wilt u over onze kettingbanen meer informatie ontvangen? Neemt u dan contact op met onze adviseurs.